"Haideti sa asteptam propunerea domnului Ciolos pentru detalii. Vor sa limiteze platile directe. Pana acum platile directe nu erau limitate pe suprafete. O ferma cu o suprafata de exemplu de un milion de hectare primea dircet toti banii care erau corespunzatori acestei suprafete. Domnul Ciolos doreste si insista - si este punctul dumnealui ferm de vedere, si din cate am inteles eu, va fi imbratisat de CE - sa limiteze suprafata. Dar nu vreau sa va dau inca cifra", a spus Orban, la o conferinta, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca trebuie asteptat anuntul CE. "Trebuie sa asteptam propunerea CE, nu vreau sa fac ca alte state europene, sa intervin inainte ca propunerea sa treaca prin colegiu", a spus Orban.

Intrebat care va fi scopul acestei masuri pe care Comisia intentioneaza sa o adopte, Orban a afirmat: "Se considera ca, pe undeva, la suprafete mari, sumele sunt deja foarte mari si nu se mai stimuleaza eforturile de crestere a productivitatii. Pur si simplu sumele alocate sunt consistente si fermierii nu isi mai pun problema cresterii competitivitatii, nu mai fac eforturi sa gaseasca solutii pentru adoptarea unor solutii prietenoase cu mediul".

Orban a apreciat ca propunerea este "primordial favorabila Romaniei". In acest an, nivelul subventiilor se ridica la 176 de euro pentru un hectar de teren agricol.