Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, ca Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, intentioneaza sa propuna limitarea platilor directe pentru fermele cu suprafete foarte mari, existand semnale ca propunerea va fi acceptata de CE.
"Haideti sa asteptam propunerea domnului Ciolos pentru detalii. Vor sa limiteze platile directe. Pana acum platile directe nu erau limitate pe suprafete. O ferma cu o suprafata de exemplu de un milion de hectare primea dircet toti banii care erau corespunzatori acestei suprafete. Domnul Ciolos doreste si insista - si este punctul dumnealui ferm de vedere, si din cate am inteles eu, va fi imbratisat de CE - sa limiteze suprafata. Dar nu vreau sa va dau inca cifra", a spus Orban, la o conferinta, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca trebuie asteptat anuntul CE. "Trebuie sa asteptam propunerea CE, nu vreau sa fac ca alte state europene, sa intervin inainte ca propunerea sa treaca prin colegiu", a spus Orban.

Intrebat care va fi scopul acestei masuri pe care Comisia intentioneaza sa o adopte, Orban a afirmat: "Se considera ca, pe undeva, la suprafete mari, sumele sunt deja foarte mari si nu se mai stimuleaza eforturile de crestere a productivitatii. Pur si simplu sumele alocate sunt consistente si fermierii nu isi mai pun problema cresterii competitivitatii, nu mai fac eforturi sa gaseasca solutii pentru adoptarea unor solutii prietenoase cu mediul".

Orban a apreciat ca propunerea este "primordial favorabila Romaniei". In acest an, nivelul subventiilor se ridica la 176 de euro pentru un hectar de teren agricol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri