Anul 2012 va fi decisiv pentru ca Romania sa demonstreze celorlate state UE ca poate utiliza fondurile europene si implementa proiectele finantate, iar de acest lucru va depinde alocarea unor noi fonduri, a declarat la Bucuresti, comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn.
El a avut, la Palatul Victoria, o discutie cu premierul Emil Boc si a participat la reuniunea comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene, anunta Mediafax.

Johannes Hahn a declarat, in urma acestei reuniuni, ca Romania va continua sa fie unul dintre cei mai mari beneficiari ai fondurilor structurale, dar ca trebuie sa convinga celelate state membre sa adopte si pentru viitor un buget UE semnificativ in privinta fondurilor structurale.

"Prin urmare, trebuie sa convingem impreuna, in mod special tarile cu statut de contributor net, ca un buget solid pentru fonduri structurale, si prin urmare un buget bun pentru Romania, este si in interesul lor, pentru ca adevarata piata interna pentru toate tarile europene este Uniunea Europeana, Doua treimi din exporturile fiecarui stat membru sunt exporturi catre celelate 26 de state membre, iar pietele emergente din UE sunt fostele tari comuniste, noile state membre. Acest lucru inseamna ca investitiile in tari precum Romania reprezinta investitii in bunastarea vechilor state membre. Am putut sa le convingem de acest lucru in trecut, iar urmatorul pas este sa le convingem din nou, spunandu-le ca avem nevoie de buget pentru a investi aici in Romania. Daca vom reusi sa convingem celelate state membre ca avem nevoie de un buget bun, va insemna ca Romania va primi cel putin acelasi nivel al fondurilor, poate chiar mai mult", a spus Hahn.

Comisarul european a aratat ca Romania va trebui sa demonstreze, in special anul viitor, ca este capabila sa utilizeze banii europeni.

"Este vital ca, in mod particular in 2012, Romania sa demonstreze ca e capabila sa foloseasca banii europeni pentru implementarea proiectelor. Anul 2012 este anul decisiv pentru Romania in termeni de implementare a fondurilor europene si de a demonstra intregii Europe ca are aceasta capacitate", a aratat comisarul pentru politica regionala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri