Guvernul va revizui pachetul de servicii medicale sociale, astfel incat statul sa acopere, incepand cu anul viitor, mai putine probleme de sanatate, iar serviciile considerate "neesentiale" sa fie furnizate doar pe baza unor asigurari suplimentare, inclusiv private, conform intelegerii cu FMI.
Angajamentul este inclus in ultima scrisoare de intentie incheiata de Guvern cu Fondul Monetar International, convenita in urma misiunii de evaluare din iulie-august si aprobata de Executiv la jumatatea lunii septembrie.

Pachetul de servicii sociale din sistemul medical va fi revizuit cu asistenta Bancii Mondiale, astfel incat sa nu mai fie finantate acele costuri cu sanatatea considerate "neesentiale", releva documentul obtinut de Mediafax.

"Vom stabili un pachet revizuit de beneficii asigurate de guvern pentru a exclude acoperirea serviciilor de sanatate neesentiale si costisitoare, care urmeaza sa fie aplicat anul viitor cu asistenta tehnica a Bancii Mondiale. Serviciile excedentare vor fi furnizate cu asigurari suplimentare, inclusiv asigurari private", se arata in document.

Guvernul intentioneaza sa aplice noile reguli pana la sfarsitul lunii martie 2012.

In documentul semnat cu FMI, Guvernul isi anunta totodata intentia de a revizui preturile de decontare a medicamentelor si isi mentine anagajamentul de a revizui lista medicamentelor compensate sau eliberate gratuit, pentru a diminua numarul acestora si a le inlocui pe cele ramase cu produse mai ieftine.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri