Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a prezentat bilantul unui an de mandat, printre realizari enumerand initierea a 67 de acte normative, productia record de cereale si subventionarea pretului motorinei pentru agricultura.
"Acest bilant nu are legatura cu ce se discuta in presa, schimbarea echipei guvernamentale si asa mai departe", a spus Tabara, potrivit Mediafax.

Potrivit bilantului, desi suprafata cultivata cu grau anul trecut a fost de 1,97 milioane de hectare, cu 9% mai mica decat cea din 2009, recolta din acest an a fost de aproape 7,2 milioane de tone, cu 24% mai mare decat cea obtinuta in 2010.

Tabara crede ca productia de grau nu a atins inca potentialul maxim si ca poate ajunge in urmatorii ani la 10-12 milioane de tone.

"Anul acesta, Romania are o capacitate de export de aproape 4 milioane de tone de grau. Acum sunt contractate si gata de export peste 800.000 de tone", a spus ministrul.

El a anuntat o productie record si la porumb, de 12 milioane de tone, respectiv cinci tone pe hectar, mai mult cu o tona fata de productia la hectar realizata anul trecut.

Ministrul a mai spus ca productii record au mai fost inregistrate in acest an la floarea soarelui (peste 1,7 milioane de tone), la struguri, legume si fructe.

Potrivit lui Tabara, in ultimul an au fost si mai multe forme de sprijin acordate fermierilor romani.

"Vrem ca anul viitor, pana pe data de 15 martie, banii pentru 2011 sa fie acordati in totalitate fermierilor", a afirmat ministrul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri