Pretul gazelor importate prin intermediari din Rusia va creste in luna octombrie la 545 dolari pe 1.000 metri cubi, in timp ce autoritatile mentin pretul gazelor din productia interna la 160 dolari, a declarat marti Hilmar Kroat-Reder, responsabil cu activitatea de gaze si energie din OMV Petrom.
"Liberalizarea pretului gazelor va avea beneficii atat pentru consumatori, cat si pentru statul roman", a afirmat Reder, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), intre lunile iunuarie si iulie pretul gazelor imporate a crescut de la 399 dolari pe 1.000 metri cubi la 480 dolari pe 1.000 metri cubi.

Totodata, ANRE estimeaza ca in trimestul al patrulea al acestui an pretul mediu de import va ajunge la 495 dolari pe 1.000 metri cubi.
Romania a importat intre 2004 si 2010 gaze naturale in valoare totala de 8,5 miliarde de dolari.

ANRE a anuntat in urma cu o saptamana ca pretul gazelor naturale pentru consumatorii industriali va creste de la 1 octombrie cu 8%, iar cel platit de populatie si producatorii de energie termica ramane la nivelul actual.

Majorarea a fost motivata de ANRE prin avansul pretului gazului din import de la 460 dolari pentru 1.000 de metri cubi, pret luat in calcul la modificarea preturilor din luna iulie, la 495 dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri