Asigurarea stocurilor de materii prime pentru productia de electricitate si caldura in sezonul de iarna 2011-2012 va costa 5,69 miliarde lei (1,3 miliarde euro), cu 34% peste costurile din iarna precedenta, conform unei hotarari aprobate, miercuri, de Guvern.
Stocurile vor fi constituite de producatorii de energie electrica si termica detinuti de Ministerul Economiei, precum si de cei aflati in subordinea autoritatilor locale, scrie Mediafax.

Asigurarea stocurilor a costat 4,25 miliarde de lei in iarna 2010-2011.

Conform documentului aprobat de Guvern, in perioada 1 octombrie 2011-30 martie 2012 va fi asigurata o productie de energie electrica de 12,1 milioane MWh (cu 3,5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut) si energie termica de 1,8 milioane Gcal.

Cantitatile de combustibili preconizate sa fie consumate in perioada de iarna se ridica la 8,8 milioane tone lignit, 564 mii tone huila, 313 milioane mc gaze naturale si 13,3 mii tone pacura.

Guvernul precizeaza ca programul de iarna a fost intocmit atat pe baza evolutiei consumului realizat in anii anteriori, cat si al celui realizat dupa declansarea crizei economice si financiare, tinandu-se seama, totodata, de dimensionarea stocurilor la 1 octombrie 2011.

Programul de iarna este coordonat de ministerele Economiei si Administratiei si Internelor, precum si de autoritatile judetene si locale care au in subordine centrale electrotermice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri