Stocurile vor fi constituite de producatorii de energie electrica si termica detinuti de Ministerul Economiei, precum si de cei aflati in subordinea autoritatilor locale, scrie Mediafax.

Asigurarea stocurilor a costat 4,25 miliarde de lei in iarna 2010-2011.

Conform documentului aprobat de Guvern, in perioada 1 octombrie 2011-30 martie 2012 va fi asigurata o productie de energie electrica de 12,1 milioane MWh (cu 3,5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut) si energie termica de 1,8 milioane Gcal.

Cantitatile de combustibili preconizate sa fie consumate in perioada de iarna se ridica la 8,8 milioane tone lignit, 564 mii tone huila, 313 milioane mc gaze naturale si 13,3 mii tone pacura.

Citeste si:

Guvernul precizeaza ca programul de iarna a fost intocmit atat pe baza evolutiei consumului realizat in anii anteriori, cat si al celui realizat dupa declansarea crizei economice si financiare, tinandu-se seama, totodata, de dimensionarea stocurilor la 1 octombrie 2011.

Programul de iarna este coordonat de ministerele Economiei si Administratiei si Internelor, precum si de autoritatile judetene si locale care au in subordine centrale electrotermice.