PETITIE: Desecretizati contractul cu Nokia!

"Din punctul meu de vedere, nu este o noutate. Am avut frecvent discutii cu Guvernul, mai ales dupa ce s-a prefigurat ca fiind aproape sigura prelungirea perioadei de criza economica, discutii in care am cerut sa vizeze crearea de locuri de munca in deciziile pe care urma sa le ia. Am avertizat asupra acestui risc ca multinationalele sa inceapa sa-si reduca activitatea in Romania", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a apreciat ca acest fenomen, "la care Romania trebuia sa se astepte, nu poate fi compensat decat din crearea locurilor de munca". "Inchiderile potentiale nu se pot referi numai la Jucu ci si la alte industrii, pentru ca primele sacrificate de regula sunt companiile care sunt externalizate din teritoriul national al multinationalelor. Orice astfel de investitie prezinta si riscul pe care l-am vazut anuntat", a adaugat presedintele.

Citeste si:

El a mai spus ca mai exista si riscul pierderii actualilor potential investitori. "Si potentialii investitori pe care ii avem, care in momentul de fata par a fi realitati, fie ca ne referim la cei care vor sa faca prospectiuni in Marea Neagra sau in teritoriul Romaniei legat de gaze sau cei care vor sa exploateze aur, argint sau cupru, daca ii vom mai tine mult cu birocratia noastra si cu lipsa de curaj in a ne asuma decizii importante, o sa-i pierdem si pe aceia. E riscul pe care Guvernul, daca nu actioneaza, si-l asuma deliberat si va trebui sa raspunda nu pentru ce a facut, ci pentru ce nu a facut, daca nu va face suficient de rapid", a mai spus seful statului.

El a mai spus ca in urma mesajului sau despre zacamintele de aur, argint si cupru pe care Romania ar putea sa le redeschida, a vazut "printre dinti" un raspuns al birocratilor "de genul ca resursele trebuie evaluate".

"Ca si cum statul roman n-ar sti ce resurse de cupru, aur si argint are acolo unde au incetat exploatarile de la inceputurile anilor 2000. Vai de politicienii care se vor lasa jucati de birocrati. Este mesajul meu pentru ei. Vai de ei nu pentru ca neparat s-ar putea intampla ceva, ci vai de ei pentru ca nu-si servesc tara", a conchis seful statului.