Investitiile din Romania sunt afectate de birocratie la nivel orizontal, lentoare in emiterea autorizatiilor necesare dezvoltarii unui proiect de afaceri si metehne romanesti, sesizate atat la nivelul diverselor ministere, cat si in agentii guvernamentale, a declarat premierul Emil Boc.
"Exista, din nefericire, si in Romania, cum probabil mai exista in multe alte tari, o birocratie la nivel orizontal si solicitari care ar trebui sa primeasca raspuns in 30 zile primesc in luni de zile, iar intr-o economie care isi propune sa iasa definitiv din criza trebuie sa te misti cu maxima rapiditate si sa oferi investitorului credibilitate prin raspuns cert si la timp. Prin diverse ministere, pe la diverse agentii, exista o anumita lentoare romaneasca, o anumita meteahna ca «ce poti face astazi sa lasam pe maine»", a spus Boc, potrivit Mediafax.

El a aratat ca a decis sa preia in coordonare Centrul pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine ca un semnal pentru investitori in ceea ce priveste sustinerea mediului de afaceri de catre autoritati si pentru a "facilita" relatia cu autoritatile locale si nationale in obtinerea de avize si autorizatii necesare dezvoltarii investitiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri