El a aratat ca exista negocieri cu diferiti investitori dispusi sa investeasca in Romania si sa creeze cateva mii de locuri de munca, scrie Mediafax.

"Si ca prim-ministru, si ca clujean ma simt obligat sa umplu acest gol lasat de Nokia. Trebuie sa intelegem ca plecarea companiei are la baza considerente legate de criza economica globala", a spus Boc, citat de presa locala.

Grupul finlandez Nokia a anuntat, joi, ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Citeste si:

Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.

Premierul Emil Boc le-a spus, miercuri, ministrilor ca exista un risc major de delocalizare a unor investitii multinationale din Romania, deoarece criza economica accentueaza competitia globala, si ca Guvernul trebuie sa fie pregatit ca, intr-o asemenea eventualitate, sa atraga alte investitii straine in tara.

Joi seara, dupa o sedinta speciala a Guvernului, consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat ca Executivul este in faza avansata de negocieri cu zece companii pentru a atrage investitii complementare in judetul Cluj si a compensa astfel pierderile generate de inchiderea fabricii Nokia de Jucu.