Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat, vineri, 30 septembrie, patru kilometri din Centura Constantei si au afirmat ca astfel traficul greu va fi scos din municipiu, masinile de mare tonaj urmand sa ajunga direct in port pe acest segment si pe cel inaugurat in vara acestui an, informeaza Mediafax.
"Astazi se scrie istorie la Constanta si nu sunt cuvinte mari pentru ca am fost primar si stiu ce inseamna sa scapi de traficul greu din oras. Practic, de astazi constantenii isi vor aminti doar de traficul greu din oras pentru ca el nu va mai exista in municipiul Constanta (...) Dupa cum vedeti, este gata si ceea ce in vara era pe o banda acum ambele sensuri sunt terminate din cei 14 kilometri de autostrada si mai mult decat atat ce este mai important este ca am promis constantenilor si ne-am tinut de cuvant ca vor scapa definitiv de cosmarul traficului greu din oras",a afirmat Emil Boc, la Constanta.

El a explicat ca lucrurile merg bine atunci cand exista seriozitate, iar pe cei care ii acuza ca nu a facut nimic ii intreaba ce era in zona unde vineri a fost dat in folosinta un tronson din Centura municipiului Constanta.

"Atunci cand este seriozitate se face treaba. A fost seriozitate in reanalizarea contractelor care nu merg, s-a demonstrat ca a fost eficienta, s-a promis ca se termina pana in 30 septembrie, s-a finalizat. Sper ca si la Arad-Timisoara sa ramanem in grafic. Iar pentru cei care spun ca nu s-a facut nimic in anii acestia, ii intreb ce era in 22 decembrie 2008 cand am preluat guvernarea, aici, pe acest tronson. Nu exista nimic, se semnase doar contractul, asa cum s-a semnat si astazi suntem cu autostrada asa cum am precizat, finalizata pe kilometri pe care i-am mentionat si cu traficul greu scos din municipiul Constanta", a mai spus premierul.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus ca dupa scoaterea traficului greu din municipiului masinile de mare tonaj nu vor mai intra in Portul Constanta pe la portile 5 si 6.

"Asa cum am promis, pe 30 septembrie traficul greu din municipiu este scos complet. Traficul greu va fi inchis pentru portile 5 si 6 ale portului, ramanand deschis doar pe poarta 7", a explicat Anca Boagiu.

Ea a mai spus ca prin investitiile facute in tronsoanele de autostrada din judetul Constanta au fost create in mod direct 1.700 de locuri de munca si au fost achizitionate materiale de constructii in valoare de peste 150 de milioane de euro.

"Prin investitiile facute pana acum in tronsoanele de autostrada in judetul Constanta putem discuta de 1.700 de locuri de munca ce au fost create direct, multiplicati cu cinci ce cream noi in sectorul constructiilor de drumuri si sunt indirect create alte 8.500 de locuri de munca la toti furnizorii, prestatorii de servicii. Totalul sumelor investite pana in acest moment in materiale de constructii este de 156 de milioane de euro. Deci, iata ca statul roman, prin proiectele de investitii pe care le face, castiga. Si noi stim care este importanta pe care o are ministerul nostru in ceea ce priveste cresterea economica din Romania", a afirmat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca dupa modernizarea caii ferate dintre Bucuresti si Constanta si dupa ce aceasta ruta poate fi parcursa in aproximativ doua ore si jumatate a fost inregistrata o crestere a numarului de pasageri in perioada de vara cu 40 la suta.

Emil Boc si Anca Boagiu au pornit apoi pe bucata de centura inagurata vineri, continuand drumul tot pe autostrada, catre Murfatlar, pe sensul opus celui inaugurat la sfarsitul lunii iulie. La finalul calatoriei, premierul s-a declarat incantat de calitatea lucrarii.

Intrebat daca aceasta portiune ar fi trecut testul cu paharul de apa pe bordul masinii, Emil Boc a spus: "Nu am condus eu, dar trece testul cu paharul fara probleme, calitatea lucrarilor arata ca e in regula".

El a stat de vorba apoi cu reprezentantii constructorilor si cu cei ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta, care i-au spus ca in vara anului viitor se va putea circula pe autostrada de la Bucuresti pana la Constanta, chiar si intre Cernavoda si Medgidia, dar aici masinile vor folosi doar un singur sens de mers.

Premierul le-a reprosat apoi constructorilor, mai in gluma, mai in serios, ca nu sunt niciodata multumiti de vreme si ca ar cauta tot felul de scuze.

"Cand vine ploaia, va plangeti ca nu puteti lucra din cauza ploii, cand nu vine ploaia e prea seceta. Lasa, va fi bine. Trebuie sa va tineti de cuvant si in privinta celorlalte angajamente. Spor la treaba", a spus Boc la finalul vizitei efectuate pe santierul autostrazii din judetul Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri