SEMNEAZA PETITIA: Desecretizati contractul cu Nokia!

Intrebat pe centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, Valcele - Apahida, daca plecarea Nokia din Cluj va influenta prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul viitor, premierul a raspuns afirmativ, potrivit Mediafax.

"Da, raspunsul este afirmativ. Tot ce se intampla in Europa si in lume ne afecteaza pentru anul viitor. Nokia este consecinta acestor evolutii din Europa si din lume si cautam sa minimizam cat putem de mult acest lucru, sa atragem noi investitii si sa le dezvoltam pe cele existente astfel incat cresterea economica sa nu mai fie afectata", a spus Boc.

Prim-ministrul a adaugat ca reformele mari structurale au fost facute in Romania si ca acestea trebuie sa fie finalizate.

Citeste si:

"Acum trebuie sa punem accent total si major pe ceea ce inseamna fiecare loc de munca din Romania. Ma voi ocupa de sustinerea tuturor investitiilor straine sau autohtone din Romania", a afirmat premierul.

Intrebat cand a aflat despre decizia Nokia de a inchide fabrica din Jucu, premierul a raspuns ca decizia "a fost foarte rapida si luata intr-un interval scurt".

"La momentul luarii deciziei am stiut", a spus Boc.

Grupul finlandez Nokia a anuntat, joi, ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Citeste si:

Plecarea Nokia, o lovitura de imagine. IMPACTUL ECONOMIC - 1% din PIB!