Comparativ cu iulie, vanzarile de produse nealimentare, in serie ajustata, au scazut cu 2,5%, iar cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 3,3%, in timp ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a crescut cu 0,6%. Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a scazut pe ansamblu cu 3%, informeaza Mediafax.

Raportate la aceeasi luna a anului trecut, comertul cu alimente, bauturi si tutun s-a redus cu 10,5% si cel de produse nealimentare cu 2,1%. In schimb, vanzarile de carburanti au crescut cu 0,4%. Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a scazut cu 5,9%.

Ca serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut in august cu 4,4% comparativ de iulie, dar a scazut cu 3,9% fata de aceeasi luna din 2010.

Citeste si:

In primele opt luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a diminuat atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,7% si respectiv cu 5,3%.

Scaderile au fost cauzate de reducerea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-8,7% ca serie bruta, 9% ca serie ajustata), a celor de produse nealimentare (-2,6% ca serie bruta, -2,5% ca serie ajustata) si a comertului de carburanti (-2,3% ca serie bruta, -3,4% ca serie ajustata).