Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca sumele alocate Romaniei in bugetul UE pentru perioada 2014-2020 ar putea fi suplimentate.

"La un prim calcul, plecand de la propunerea Comisiei Europene, generala, privind intregul buget 2014 - 2020, vorbim de sume importante in plus pentru Romania, atat in ceea ce priveste politica agricola comuna, cat si in ceea ce priveste politica de coeziune", a spus ministrul dupa audierea sa de catre membrii Comisiei pentru agricultura din Senat, informeaza Mediafax.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana va face la 12 octombrie o solicitare cu caracter general, iar in ceea ce priveste agricultura se va propune limitarea platilor directe.

"Aceasta eventuala plafonare a platilor directe, functie de o suma maxima, va fi aplicabila nu numai Romaniei, ci tuturor celor 27 de state membre ale UE. Sunt un numar important de ferme mari, cateva sute, care probabil vor fi intr-un fel sau altul afectate, daca va fi acceptata, pentru ca ceea ce va face Comisia va fi doar o propunere", a aratat Orban.

Varianta analizata de Comisia Europeana vizeaza acordarea de subventii pentru o suprafata de maxim 1.000 de hectare pe ferma.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si