Andreea Paul (Vass) pune in miscare CoNaCo pentru elaborarea unei strategii in domeniul competitivitatii

Andreea Paul (Vass), consilier al premierului Emil Boc, a anuntat vineri, 7 octombrie, va avea loc prima sedinta a Consiliului National pentru Competitivitate (CoNaCo), un forum guvernamental format din 70 de reprezentanti din mediul public, privat si din mediul universitar si academic.

“Este un forum trilateral cu 70 de voci, fiecare minister va avea un reprezentant, la fel si asociatiile profesionale si patronale, companiile, cei mai mari angajatori, precum si facultatile si academiile de top”, a spus Andreea Paul (Vass) (foto), in cadrul unui seminar organizat de revista Forbes Romania.

Potrivit consilierului primului ministru, CoNaCo are ca scop principal elaborarea unei strategii in domeniul competitivitatii pentru 2020.

Forumul guvernamental va functiona fara buget, iar la conducerea sa se va afla Andreea Paul (Vass), care a facut public acest proiect in primavara acestui an.

Consiliera a rezervat deja domeniul pentru site-ul CoNaco ce va servi drept o platforma unde oricine va putea sa faca propriile comentarii si sugestii pe tema strategiei competitivitatii Romaniei.

1. Ce parere aveti despre initiativa Andreei Paul (Vass) de a infiinta CoNaCo?


Fara competitivitate nu putem vorbi de bunastare”, a subliniat Paul.

Potrivit informatiilor de pe site-ul personal al consilierei, CoNaCo “va demara analize sistematice a tuturor pietelor si va raspunde la sesizari venite din partea agentilor economici, ca de exemplu lipsa temporara sau nu a fortei de munca, pe anumite sectoare si regiuni”.

CoNaCo are ca modele institutii similare din Irlanda, Grecia, Croatia, Macedonia, Filipine, Serbia, Armenia etc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri