Comparativ cu iulie, scaderea cifrei de afaceri din industrie din august a fost cauzata de reducerea afacerilor din industria prelucratoare cu 3,9%. In acelasi timp, industria extractiva a crescut cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (-14%), industria energetica (-11,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,8%). In schimb, in industria bunurilor intermediare a raportat o crestere de 2,9%, iar industria bunurilor de uz curent de 1,1%).

Fata de august 2010, in aceeasi luna din acest an cifra de afaceri din industria extractiva a crescut cu 21% si cea din industria prelucratoare cu 19,4%.

Citeste si:

Toate marile grupe industriale au inregistrat cresteri ale afacerilor, de 24,9% in industria bunurilor de capital, 24,8% in industria bunurilor intermediare, 19,8% in industria energetica, 9,8% in industria bunurilor de uz curent si 4,7% in industria bunurilor de folosinta indelungata.

In primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18%, datorita majorarilor din industria prelucratoare (+18,4%) si industria extractiva (+7,4%).