Cifra de afaceri din industrie a scazut in august fata de iulie

Cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si externa, a scazut in august, in termeni nominali, cu 3,6% fata de iulie, dar a crescut cu 19,5% comparativ cu aceeasi luna din 2010, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Comparativ cu iulie, scaderea cifrei de afaceri din industrie din august a fost cauzata de reducerea afacerilor din industria prelucratoare cu 3,9%. In acelasi timp, industria extractiva a crescut cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (-14%), industria energetica (-11,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,8%). In schimb, in industria bunurilor intermediare a raportat o crestere de 2,9%, iar industria bunurilor de uz curent de 1,1%).

Fata de august 2010, in aceeasi luna din acest an cifra de afaceri din industria extractiva a crescut cu 21% si cea din industria prelucratoare cu 19,4%.

Toate marile grupe industriale au inregistrat cresteri ale afacerilor, de 24,9% in industria bunurilor de capital, 24,8% in industria bunurilor intermediare, 19,8% in industria energetica, 9,8% in industria bunurilor de uz curent si 4,7% in industria bunurilor de folosinta indelungata.

In primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18%, datorita majorarilor din industria prelucratoare (+18,4%) si industria extractiva (+7,4%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri