Productia industriala a crescut pentru a doua luna la rand

Productia industriala a crescut in august cu 1,9%, in serie ajustata, comparativ cu luna precedenta, iar fata de perioada similara din 2010 a crescut cu 7,4%, arata datele de la Institutul National de Statistica (INS).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta datorita cresterii inregistrate de toate cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (6,5%), industria extractiva (2,8%) si industria prelucratoare (1,8%).

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+ 9%), industria energetica (+1,4%), industria bunurilor de uz curent (+0,1%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor intermediare au scazut cu 2,9%, respectiv cu 0,6%", potrivit comunicatului INS.

De asemenea, productia industriala a crescut in august cu 7,4% fata de luna similara din 2010, datorita cresterilor industriei prelucratoare (+7,8%), industriei extractive (+6,7%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,6%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+18,5%), industria bunurilor
intermediare (+8,7%), industria energetica (+2,5%). Industria bunurilor de uz curent a ramas la acelasi nivel fata
de luna august 2010, iar industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 3,9%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri