Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete si cel din serviciile de piata prestate populatiei, ca serie ajustata, au scazut in august cu 1,9% fata de iulie, dar au crescut comparativ cu aceeasi luna din 2010 cu, 11,7% si respectiv cu 14,4% potrivit datelor INS, preluate de Mediafax.

Ca serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in august comparativ cu iulie cu 1,6%, in timp ce serviciile de piata prestate populatiei au urcat cu 0,1%.

Fata de aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto a crescut in serie bruta cu 9,9%, iar cel pentru servicii cu 13,9%.

In perioada ianuarie-august 2011, comparativ cu primele opt luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a majorat cu 3,5% ca serie bruta si cu 5,6% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 9,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si