Liderul PSD, Victor Ponta, i-a cerut lui Jeffrey Franks sa constate incalcarea angajamentelor luate de Romania fata de FMI privind restructurarea companiilor cu capital de stat, in conditiile in care, pe de o parte, sunt concediati oameni, iar pe de alta parte sunt angajati directori membri ai UNPR, informeaza Mediafax.

"Am adresat, vineri, o scrisoare lui Jeffrey Franks si spre stiinta premierului Boc despre situatia punctuala din Gorj, in societatile cu capital de stat in care se fac disponibilizari. La Rovinari 800 de persoane au fost trimise in somaj, dar s-au creat functii de director pentru cei de la UNPR. Acest gen de semnal, ca dai multi oameni afara, dar faci functii de conducere politice in societati cu capital de stat, reflecta nemultumiri. De ce pentru unii de la UNPR se fac functii de director, iar daca esti om simplu ai parte de disponibilizari?", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, presedintele PSD, Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a adaugat ca ii cere lui Jeffrey Franks "sa constate ca angajamente Romaniei fata de FMI privind restructurarea companiilor cu capital de stat sunt incalcate pe criteriile cele mai josnice politic".

"Sa creezi functii de directori, sa le dai la unii doar pentru ca au tradat, sunt contrare total acordurilor Romaniei cu FMI. Din punctul de vedere al USL, daca asemenea acorduri nu se respecta si taierile care se fac sunt la oamenii amarati, care nu sunt membri ai PDL sau UNPR, inseamna ca aceste acorduri sunt ilegitime", a spus Ponta.

El a adaugat ca partenerii internationali trebuie sa stie ca "banii de la FMI sunt pentru a face functii pentru UNPR-isti".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si