Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a atribuit trei contracte noi de modernizare de drumuri, in judetele Hunedoara, Timis, Arad, Bihor, Tulcea si Galati, proiectele avand o valoare totala de 1,4 miliarde lei (324,7 milioane euro), fara TVA.
Contractele vizeaza proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a unor drumuri judetene si de interes local si fac parte din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), informeaza Mediafax.

"Comisiile de evaluare a ofertelor depuse pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene si de interes local pentru perioada 2011-2013 au finalizat procedurile de evaluare pentru inca trei loturi incluse in cadrul PNDI", se arata intr-un comunicat al MDRT.

Pachetul de lucrari aferente judetelor Hunedoara si Timis a fost atribuit asocierii Confort - Bring Consult - Triskele, pentru valoarea de 516,8 milioane lei, fara TVA.

Compania Confort Timisoara este controlata de omul de afaceri Georgica Cornu, Bring Consult Arad este detinuta de asociatii Csaba Sandor Iuhasz si Viviana-Atenodora Iuhasz, fiecare cu 50%, iar Triskele Timisara apartine integral unei persoane fizice, Ion Costescu.

Al doilea pachet, care vizeaza judetele Arad si Bihor, a fost adjudecat de asocierea Romstrade - Primacons, cu o propunere financiara de 527,2 milioane lei fara TVA.

Compania Romstrade, din Giurgiu, face parte dintr-un grup controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, iar Primacons Calarasi este detinuta integral de o persoana fizica, Marian Nitu.

Totodata, proiectarea si executia lucrarilor din judetele Tulcea si Galati va fi realizata de asocierea Tancrad - Delta ACM '93- Primacons Group - Aquaform, pentru 355,4 milioane lei fara TVA.

Tancrad Galati este controlata de Adriana Elena Stancic (90%), Delta ACM Bucuresti apartine omului de afaceri Florea Diaconu, Primacons Group din Bucuresti este detinuta integral de Alexandru Dumitrovici, iar Aquaform Bucuresti este controlata de Angela Vintilescu (75%).

PNDI, derulat in perioada 2011 - 2020, este gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului. Proiectele aferente MDRT au o valoare estimatã de 4 miliarde euro.

Lucrarile vor fi finantate din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat prin cel al MDRT, precum si din alte surse legal constituite. Pe perioada realizãrii lucrarilor, finantarea este asiguratã de prestatorii, executantii si furnizorii selectati, urmand ca MDRT sa plateasca sumele datorate esalonat, in intervalul 2013-2020.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri