Ministrul Sanatatii: Va aparea o lista negativa cu serviciile medicale neacoperite de stat

Pachetul de servicii medicale de baza urmeaza sa fie redefinit intr-o forma care sa permita o sustinere reala din partea bugetului, potrivit ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli.

“E evident ca trebuie sa existe un echilibru intre finantare si cheltuieli. Se poate sustine un pachet de servicii rational. Cel mai important e sa gasim un pachet de servicii de baza real”, a declarat Ritli, in cadrul unui seminar organizat de Forum Invest.

Ministrul a precizat ca in urma redefinirii pachetului se va ajunge la o "lista negativa” de servicii, care nu vor putea fi asigurate de stat, segmentele lipsa putand fi acoperite prin asigurarile private de sanatate.

“Cererea pentru asigurarile private de sanatate a fost foarte slaba. Asigurarea privata nu poate sa vina cu nimic in plus”, a explicat ministrul Sanatatii, referindu-se la pachetul actual de servicii asigurate de stat.

Potrivit ministrului, pachetul de servicii medicale de baza va fi redefinit pana la finele anului curent, iar in 2012 va aparea o forma “mai profunda” a acestuia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri