Cei doi premieri s-au intalnit, miercuri, la Bucuresti, cu ocazia sedintei comune de guvern a celor doua tari, scrie Mediafax.

"Eu si cu domnul Boc am glumit atunci cand am spus ca echipele nationale de fotbal ale Romaniei si Bulgariei nu prea merg bine, dar pot fi foarte bine imbunatatite daca ridicam deficitele la buget, precum in tari ca Italia, Spania, Portugalia si Anglia. Asa ca am gasit si o foarte serioasa legatura cu deficitele de buget mari si cu campionatele de fotbal", a spus Borissov.

Premierul Emil Boc si omologul sau bulgar Boiko Borissov au decis constituirea unui consiliu de cooperare la nivel inalt care sa pregateasca anual sedinte comune de guvern, pana la urmatoarea reuniune urmand sa fie analizate mai multe proiecte, precum crearea unui "brand" al Dunarii in regiune.

Citeste si:

"Tot ce am discutat astazi s-a inregistrat si va fi proba la urmatoarea sedinta privind pragmatismul relatiilor noastre", a spus Boc.

El a aratat ca printre proiectele comune discutate se afla cele privind crearea unui "brand" al Dunarii pentru intreaga regiune, construirea celui de-al doilea pod si de noi hidrocentrale pe Dunare, precum si finalizarea interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse.

Potrivit premierului Boc, Romania a devenit al doilea partener comercial al Bulgariei dintre statele membre UE, volumul schimburilor dintre cele doua tari crescand de cinci ori in ultimii doi ani.