"Romania trebuie sa fie exportator de produse alimentare si trebuie sa satisfaca si securitatea alimentara nationala", a spus Tabara.

El a adaugat ca in afara de cereale si plante tehnice, care au inregistrat productii importante in acest an, trebuie dezvoltata si productia zootehnica.

Ministrul a vorbit si despre potentialul pe care il are Romania in domeniul cultivarii de plante tehnice si despre productia record de 1,8 milioane de tone la floarea soarelui.

"In urmatorii ani, obiectivul va fi exportarea plantelor tehnice prelucrate. Valorificarea agriculturii inseamna de la Dunare pana in varful muntilor Fagaras", a mai spus Tabara, care crede ca transferul de terenuri catre nerezidenti ar fi o "mare greseala".

Romania are nevoie de o capacitate de depozitare a cerealelor de 22-25 milioane de tone, cu 40-55% mai mare fața de cea din prezent, de 16 milioane de tone, a mai spus Tabara.

Citeste si:

"Avem in construcție, prin PNDR, depozite care totalizeaza o capacitate de stocare a cerealelor de 2,7 milioane de tone. Capacitatea de stocare existenta este de 16 milioabe de tone", a spus Tabara.

El a adaugat ca Romania are nevoie de o capacitate de stocare a cerealelor de 22-25 milioane de tone.

Ministrul a precizat ca cele mai multe capacitați de stocare sunt in construcție in porturile de la Dunare.