Romania trebuie sa devina exportator de produse alimentare, dar mare parte dintre acestea ar trebui mai intai prelucrate, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, citat de Mediafax.
"Romania trebuie sa fie exportator de produse alimentare si trebuie sa satisfaca si securitatea alimentara nationala", a spus Tabara.

El a adaugat ca in afara de cereale si plante tehnice, care au inregistrat productii importante in acest an, trebuie dezvoltata si productia zootehnica.

Ministrul a vorbit si despre potentialul pe care il are Romania in domeniul cultivarii de plante tehnice si despre productia record de 1,8 milioane de tone la floarea soarelui.

"In urmatorii ani, obiectivul va fi exportarea plantelor tehnice prelucrate. Valorificarea agriculturii inseamna de la Dunare pana in varful muntilor Fagaras", a mai spus Tabara, care crede ca transferul de terenuri catre nerezidenti ar fi o "mare greseala".

Romania are nevoie de o capacitate de depozitare a cerealelor de 22-25 milioane de tone, cu 40-55% mai mare fața de cea din prezent, de 16 milioane de tone, a mai spus Tabara.

"Avem in construcție, prin PNDR, depozite care totalizeaza o capacitate de stocare a cerealelor de 2,7 milioane de tone. Capacitatea de stocare existenta este de 16 milioabe de tone", a spus Tabara.

El a adaugat ca Romania are nevoie de o capacitate de stocare a cerealelor de 22-25 milioane de tone.

Ministrul a precizat ca cele mai multe capacitați de stocare sunt in construcție in porturile de la Dunare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri