Comisarul european Dacian Ciolos a declarat ca problema securitatii alimentare este una a viitorului, el apreciind ca frica legata de insuficienta alimentelor se regaseste la radacina miscarilor sociale si a tulburarilor politice actuale, informeaza Mediafax.

"Chestiunea securitatii alimentare nu este o problema a trecutului, asa cum spun si cred unii. Dimpotriva, e o problema a viitorului", a spus Ciolos.

El a precizat ca unul dintre obiectivele sale este asigurarea securitatii alimentare. Comisarul a adaugat ca la baza tulburarilor internationale se afla inclusiv frica legata de insuficienta alimentelor.

"Putem sa ne uitam la ce se intampla la nivel international, acolo unde exista miscari sociale, tulburari politice, undeva la radacina e si problema fricii, a neincrederii privind capacitatea de a asigura securitatea alimentara atat timp cat cererea creste iar productivitatea stagneaza de cativa ani de zile", a spus Ciolos.

Oficialul UE a mai spus ca numarul agricultorilor in Uniune a scazut. Ciolos a prezentat date potrivit carora populatia activa agricol reprezinta doar 3-4% din totalul populatiei active. El a precizat ca populatia activa agricol se ocupa insa de doua treimi din teritoriul european.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Guvernul a murit, traiasca Guvernul! Ce s-a intamplat in mandatele PSD