Patriciu: Ponosul crizei europene il vor trage tarile periferice, printre care ne aflam

Capitalul se "va scurge" catre "casele-mama" din sistemul bancar si financiar, lasand fara "sange" economiile emergente, afirma omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Cand aflu ca Romania va avea crestere de 1,5% anul acesta, pot sa cred, dar asta nu-mi spune nimic. Nu mai suntem protejati de nimic. Suntem o sita prin care trece apa capitalului. Suntem extrem de fragili. Cred ca, din pacate, ponosul crizei europene il vor trage tarile periferice, printre care ne aflam", a spus Dinu Patriciu (foto), intr-o conferinta organizata de revista Forbes Romania.

Omul de afaceri a explicat ca scurgerea de capital si lipsa de atractivitate se datoreaza unei perceptii gresite, printre care si cea intre rom-roman.

"Nu spunem lumii ca problema tiganilor e una europeana si nu romaneasca. Ar face bine ca politicienii de la Bruxelles sa aloce bani pentru aceasta natiune itineranta. Perceptia despre Romania, dincolo de tigani, e ca tara are un sistem legislativ de neinteles", a mai punctat proprietarul Adevarul Holding.

Potrivit acestuia, strainii nu inteleg legislatia romaneasca, iar ea este legata de eficienta cu care "se misca" un investitor. "Trebuie sa fii un mare aventurier sa investesti azi in Romania", a conchis Patriciu.

1. Sunteti de acord cu afirmatia ca "ponosul" crizei va fi tras de tarile "periferice" ale Europei?


Dinu Patriciu, fondatorul Rompetrol, companie din care s-a retras complet in 2009, are o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro, potrivit revistei Forbes Romania.

Astfel, omul de afaceri se claseaza pe primul loc in clasamentul miliardarilor din Romania.

Vezi top 10 cei mai bogati romani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri