Doar 11 masuri din 80 de propuneri de relansare economica lansate in urma cu un an de Consiliul Investitorilor Straini (CIS) s-au regasit in deciziile Guvernului, printre acestea numarandu-se reformarea legislatiei muncii si inceperea de proiecte in parteneriat public-privat cu firme straine, conform Mediafax.
CIS, una dintre cele mai puternice organizatii de companii straine din Romania, a lansat anul trecut Programul de Crestere Economica, care cuprindea 80 de masuri, concentrate in zece domenii importante de interventie si a indicat 12 prioritati in vederea readucerea economiei romanesti pe crestere, dupa doi ani de recesiune.

"La un an de la prezentarea programului, Guvernul a adoptat decizii importante in ceea ce priveste 11 dintre masurile propuse, multe dintre acestea fiind printre prioritare", se arata intr-un comunicat al CIS.

Printre alte masuri propuse de CIS si adoptate de Guvern se mai numara crearea de facilitati de finantare pentru IMM-uri, introducerea unor masuri de reducere a arieratelor bugetelor publice, reducerea penalitatilor pentru platile intarziate catre buget, precum si continuarea programului Prima Casa.

Potrivit CIS, aplicarea doar a celor 12 masuri prioritare ar avea ca efect cresterea Produsului Intern Brut al Romaniei cu 11,6% pana in 2015, in termeni reali, crearea a 250.000 de locuri de munca si majorarea veniturilor bugetare cu 8,5%.

Costurile bugetare cumulate suplimentare presupuse de cele mai urgente 12 actiuni au o pondere de 0,7% din PIB. Pe termen lung, estimarile arata ca masurile vor genera o crestere economica indirecta suplimentara de circa 15-20% din impactul direct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri