„La inceputul crizei eram pe locul 26 din 27 de tari din Uniunea Europeana in ceea ce priveste veniturile pe cap de locuitor, paritatea puterii de cumparare, insa bulgarii si-au propus ca in 2012 sa ne depaseasca, ne vor da lanterna rosie”, avertizeaza Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
Acesta spune ca nu conteaza ritmul cu care economia creste, fiind mai degraba importanta dezvoltarea durabila.

„Noua normalitate in care intram inseamna un alt mod de viata. De exemplu, Grecia nu se poate acomoda cu noua situatie. Statul elen a dat pensii mari, a marit salariile bugetarilor, au oferit al 14-lea salariu si uneori chiar constientizau si ziceau: acestia sunt banii nemtilor”, a explicat Vasilescu, la o conferinta organizata de Finmedia.

Oficialul BNR a afirmat ca trebuie pornit din nou procesul de creditare, dar de data aceasta pe baza economisirii interne a societatii romanesti si nu pe baza imprumuturilor externe.

„Ce va reusi sa economiseasca populatia Romaniei, ce vor reusi sa economiseasca IMM-urile, ce vor economisi marile companii, aceia vor fi banii pentru credite”, a declarat consilierul guvernatorului BNR.

Intrebat ce parere are de afirmatiile premierului Emil Boc, care nu exclude intrarea in recesiune in 2012, sau a omului de afaceri Dinu Patriciu, care vede o contractie a economiei ca fiind inevitabila, Adrian Vasilescu a precizat ca evolutia economiei romanesti depinde de cea a Statelor Unite.


“Sunt multi proroci in lumea asta. Si Roubini spune ca va fi o noua recesiune mare in America. Daca va fi o noua recesiune mare in America, s-ar putea sa fie si la noi. Pentru ca asta e lumea in care traim, pentru ca America exporta bogatie, dar sunt momente in care exporta criza sau recesiune”, a adaugat Vasilescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri