Spalare de bani la Fisc! Vezi acuzatiile aduse unui director ANAF

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe director general Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, Nicusor Dragan, de spalare de bani, sesizand in acest sens Parchetul Capitalei, informeaza Mediafax.

"In urma evaluarilor demarate la data de 20 iulie 2011, s-au constatat urmatoarele: indicii referitoare la posibila savarsire de catre Dragan Nicusor, Director General Adjunct in cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscala – Direcția Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracțiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spalarii banilor, precum și pentru instituirea unor masuri de prevenire și combatere a finanțarii actelor de terorism, cu modificarile și completarile ulterioare, ca urmare a efectuarii mai multor tranzacții imobiliare cu terenuri, in valoare totala de aprox. 542.300 de euro (in perioada februarie - iunie 2010) - unul dintre ele instrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decat prețul real al pietei –, si, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzactii suspecte cu autoturisme (in perioada 2006 – 2008, respectiv, 2010 – 2011)", precizeaza ANI intr-un comunicat de presa.

La data de 14 mai 2007, Dragan a fost numit in functia publica de conducere.

ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii privind comiterea de catre Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu privire la posibila savarsire de catre Dragan a infracțiunii de spalare a banilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri