Bugetul pe 2012 ar trebui sa ia in calcul revizuirea in jos a tintei de deficit, sub 3% pe ESA, din cauza majorarii costurilor de imprumut, pe fondul crizei datoriilor din zona euro, a spus presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa discutiile de la Cotroceni.
"Din cauza situatiei din UE si a celei regionale, adica influenta crizei din Grecia, bugetul lui 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu neaparat pentru ca nu am gasi bani sa finantam deficitul, ci pentru ca finantarea deficitului este extrem de scumpa", a explicat Basescu.

Seful statului a recomandat Guvernului sa gaseasca solutii de diminuare a nevoii de imprumut, intrucat dobanzile la nivel regional sunt mari, tinand cont de intarzierea deciziilor legate de salvarea financiara a Greciei.

"Romania are o problema din cauza intarzierii problemei Greciei, pentru ca toata regiunea a fost contaminata. Va asigur ca nu se supara nimeni cand spui un adevar pe care il stie toata lumea", a completat Basescu cu referire la criticile pe care le-a adus liderilor europeni la summitul UE.

De asemenea, seful statului a avertizat ca va trimite inapoi in Parlament orice buget care nu va arata exact unde se duc banii de investitii.

In plus, Traian Basescu a dat asigurari ca pensiile nu se vor taia sau impozita suplimentar si, de asemenea, nu se va pune problema reducerii salariilor in 2012.

La intalnirea de luni de la Palatul Cotroceni au participat premierul Emil Boc, membri ai Guvernului si oficiali ai BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri