Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Carei, ca Romania "nu este prinsa in criza datoriilor suverane", dar ca exista pericolul ca datoria sa creasca, in conditiile in care Guvernul Romaniei nu va continua o politica prudenta, transmite Mediafax.
"Vreau sa stiti ca Romania are un avantaj in acest context global, pentru ca nu este prinsa in criza datoriilor suverane. Romania are o datorie publica in PIB in jur de 31,8 la suta, cu mult sub maximul de 60 la suta permis de Maastricht, cu mult sub ce are Grecia - 162 la suta sau 119 la suta - Italia, datorie publica in Produsul Intern Brut. Acest lucru ne ajuta sa putem atrage investitori. Dar, daca nu mentinem in continuare o politica prudenta, datoria poate creste foarte repede, intrucat din nefericire dobanzile la banci au crescut foarte mult din cauza Greciei si a instabilitatii din zona. Daca nu mergem in continuare cu o politica prudenta, ritmul de indatorare va creste foarte repede si putem si noi, intr-un an, intr-un an si jumatate, sa ajungem intr-o situatie apropiata de cea a unor tari cu dificultate din Uniunea Europeana", a declarat Emil Boc.

Premierul a afirmat ca Guvernul are in vedere accelerarea procesului de restructurare a companiilor de stat, prin introducerea managementului privat la aceste companii.

"Procesul de restructurare a companiilor de stat trebuie sa mearga in maniera accelerata si ma refer aici, in special, la introducerea managementului privat la companiile de stat. Este prioritatea majora pe care o avem pe linia reformelor companiilor de stat, pentru ca de acolo se pot aduce multi bani la bugetul de stat, bani care in ultimii 20 de ani s-au dus la clientela politica. Asta este realitatea si trebuie spusa in fata, asa cum este", a precizat el.

Premierul Emil Boc a participat, marti, la Carei, la punerea pietrei de temelie pentru cea de-a treia hala a fabricii ContiTech, dupa ce anterior a asistat la manifestarile organizate de Ziua Armatei Romane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri