Eforturile Romaniei din ultimii trei ani nu au fost suficiente pentru a-si permite sa nu acorde o mare atentie obstacolelor din viitor, afirma Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, mentionand ca tarile care acum "navigheaza lin" au in spate mult mai multi ani de reforme.

El spune ca Romania trebuie, mai mult ca niciodata, sa continue reformele, desi vremurile nu sunt deloc usoare, scrie Mediafax.

"Mi-as dori sa spun ca, datoria tuturor eforturilor de pana acum, navigarea este una lina, dar nu pot sa spun asta. Traim vremuri dificile si daca va uitati in jurul lumii va dati seama ca in spatele navigarii line stau multi ani sau chiar decenii de reforma, care au condus statele in pozitia de a nu mai fi vulnerabile", a spus Franks (foto).

El a dat ca exemplu Germania si Brazilia, chiar unele state asiatice, si a spus ca "o navigare lina" in Romania ar putea avea loc in cinci-zece ani.
Franks a facut trimitere si la cu o expresie din sporturile americane care spune: "Atunci cand dai de greu, doar greii merg mai departe".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
PRIMER:10 ani dupa criza. Sistemul sanitar si umbra lui Jeffrey Franks