Presedintele Camerei de Comert Timisoara, Georgica Cornu, afirma ca "cel mai mare rau" in economie este chiar statul roman, care nu respecta legea si a luat o serie de masuri care au redus consumul si nivelul de trai, iar "antreprenorul este chinuit, batjocorit si huiduit".
"Antreprenorul roman este chinuit, este batjocorit, este huiduit. Din punctul meu de vedere, cel mai mare rau in economia romaneasca este chiar statul roman. Statul da legi, statul executa persoane, firme, dar statul nu respecta legea. Am asistat acum cateva zile la decizia Nokia care pleaca din Romania. Nu pleaca pentru ca, probabil, nu isi mai obtin profitul scontat, ci pleaca din cauza problemelor pe care romanii le creeaza", a declarat presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timisoara, Georgica Cornu, la conferinta cu titlul "Campioni in Business", organizata de Ziarul Financiar, Enterprise Investors, BCR si Asociatia Triple Helix, scrie Mediafax.

El a spus ca Guvernul a facut o serie de ajustari bugetare care au redus consumul si nivelul de trai, in opinia sa aceasta politica guvernamentala fiind una falimentara.

"Cred ca este adevarat ca antreprenorii nu ridica anumite probleme de teama sau din alte motive. Este placut sa fi antreprenor, dar este si foarte greu. Antreprenori fara Guvern si fara politica sau fara stat nu se poate. (...) Au fost efectuate la nivel de politica guvernamentala o serie de ajustari bugetare, reduceri de cheltuieli, marirea TVA, disponibilizari, masuri insuficiente care nu au facut nimic mai mult decat sa reduca consumul si nivelul de trai. Eu cred ca a actiona doar printr-o politica de taiere, fara a pune nimic in loc, este o politica falimentara si nu duce la nimic bun", a spus Cornu.

Potrivit presedintelui Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, in Romania exista primari si presedinti de consilii judetene care asimileaza institutiile pe care le conduc cu o afacere privata.

"Exista in Romania primari si presedinti de consilii judetene care asimileaza primaria si consiliul judetean cu un fel de afacere privata. Se dezvolta in Romania o economie de piata care este conceputa de cele mai multe ori de fosti activisti de partid. Birocratie, incompetenta, minciuna, smecherie, iata doar cateva hatisuri in care se zbate antreprenorul roman. (...) Sunt atatea comune care au doar un rol electoral. Primarii daca nu ar fi primari ar fi someri. Si spun asta documentat (...) Asta este adevarata Romanie. Asta e adevarata situatie in care isi desfasoara activitatea antreprenorii", a afirmat Cornu.

Pe de alta parte, Georgica Cornu a declarat ca statul detine firme care lucreaza in pierdere, dar unde salariile si bonusurile angajatilor sunt mai mari decat in sectorul privat si care sunt finantate din bani privati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri