Vasilescu, BNR : Tensiunile de pe pietele financiare ar putea disparea in totalitate intr-un an sau doi

Masurile adoptate miercuri noapte de liderii zonei euro au rezolvat un val al crizei, iar tensiunile de pe pietele financiare ar putea disparea in totalitate intr-un an sau doi, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guverantorului BNR, mentionand ca deciziile au depasit asteptarile.

"Este mai mult decat ne asteptam (...) Tensiunile nu au cum sa dispara pentru ca nu a disparut criza. S-a rezolvat un val al crizei sau mai bine zis a fost stavilit un val al crizei. Criza are mai multe valuri, rand pe rand poate ca vor fi rezolvate toate sau vor fi stavilite toate si ne asteptam ca intr-un an sau doi sa vorbim despre un vulcan stins", a spus Vasilescu, informeaza Mediafax.

Liderii zonei euro au decis la Bruxelles reducerea datoriilor Greciei cu 100 miliarde euro, cresterea fondului UE de sustinere a statelor aflate in dificultate la 1.000 miliarde euro si recapitalizarea bancilor europene cu 106 miliarde euro.

Planul privind recapitalizarea bancilor include si o clauza de mentinere a expunerii institutiilor financiare pe toate subsidiarele din statele membre, pentru a evita presiunea pe pietele de credit si, implicit, pe economia reala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri