Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu si presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat, vineri, la Suceava, contractul de modernizare a Aeroportului Suceava prin POS Transporturi, investitia, in valoare de 39,5 milioane de euro, fiind finantata de UE, bugetul national si judetean, informeaza Mediafax.
Boagiu a declarat ca este un moment extrem de important atat pentru judetul Suceava, cat si pentru Ministerul Transporturilor, aratand ca modernizarea Aeroportului Suceava creeaza potential economic atat in judet, cat si in regiune.

La randul sau, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca pana in luna martie 2012 urmeaza sa fie desemnata firma care va intocmi proiectul tehnic si de executie, iar din septembrie 2012 vor incepe lucrarile de modernizare.

El a precizat ca finantarea acestui proiect este asigurata cu 20,9 milioane de euro din partea UE, cu noua milioane de euro din bugetul national, iar restul de la bugetul judetean si Regia Autonoma Aeroportul Suceava.

Autoritatea de Management a POS Transporturi a avizat, in urma cu doua saptamani, cererea Aeroportului Suceava de modernizare, cu un punctaj de 67,75 de puncte, iar investitia va fi de 167 de milioane de lei, (39,5 de milioane de euro.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, la Aeroportul Suceava urmeaza sa fie facute lucrari la balizaj, la sistemul de navigatie, la pista si construirea unui nou turn.

Solutia de modernizare prevede executarea unei piste cu structura flexibila avand lungimea de 2.460 metri si latimea de 45 de metri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri