Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va retrage finantari de circa 50 de milioane de lei din mai multe judete, printre care Arges, Iasi si Teleorman, unde au fost constatate nereguli la derularea licitatiilor, a declarat ministrul Elena Udrea.
"In acest moment avem o actiune prin care tuturor beneficiarilor autoritati publice locale care au primit prefinantari de la MDRT si nu au venit cu facturi la rambursare le-am comunicat ca le retragem banii", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a afirmat ca aproximativ 50 de milioane de lei vor fi retrasi din sumele pe care MDRT le-a platit ca prefinantare pentru diverse proiecte.
"Acesti bani vor fi achitati celor care au deja contracte de lucrari semnate cu constructorii si demareaza efectiv lucrarile de construire. Printre judetele care vor fi penalizate se numara Arges, Iasi si Teleorman. Sunt situatii in care beneficiarul nu si-a incheiat licitatiile sau nici macar nu le-a demarat sau le-au demarat, dar au blocaje pe parcurs", a adaugat Udrea.

Comisia Europeana a intrerupt rambursarile pentru axa prioritara 2 din Programul Operational Regional (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltarii, incepand cu data de 11 iunie 2011, din cauza unor nereguli constatate in cursul unui control anual pe zona de achizitii publice.

In iulie 2011, partea romana a decis sa suspende transmiterea declaratiilor de cheltuieli spre rambursare catre Comisia Europeana pentru toate programele operationale, pana la oferirea unor argumente suficiente privind legalitatea si corectitudinea sistemului de verificare, management si control a achizitiilor publice. Aceasta hotarare a fost luata de autoritatile romane intrucat semnale privind suspiciuni de nereguli in domeniul achizitiilor publice au fost identificate si pe alte programe operationale.

Ulterior, la sfarsitul lunii iulie 2011, Comisia Europeana a cerut partii romane sa indeplineasca o serie de conditionalitati la nivelul sistemului de management si control care sa ofere garantii suficiente privind credibilitatea acestuia.

Ministerul Afacerilor Europene a anuntat marti ca a transmis Comisiei Europene, la 31 octombrie, informatiile referitoare la indeplinirea conditiilor pentru reluarea rambursarilor de plati pentru proiectele finantate din instrumentele structurale, apreciindu-se ca in noiembrie-decembrie ar putea fi reluata transmiterea cererilor de decontare.

Institutia precizeaza ca datele transmise atesta atat remedierea de catre partea romana a problemelor identificate de auditorii CE in sistemul de achizitii publice, cat si reverificarea achizitiilor publice din proiectele deja derulate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri