Analistii ING Bank estimeaza ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va mentine dobanda cheie la 6,25% si nu va modifica nici rezervele minime obligatorii, cu toate ca riscurile unei taieri de dobanda s-au accentuat in ultima perioada.
Spre deosebire de ultimele patru sondaje ale Reuters, cand analistii chestionati sustineau in unanimitate mentinearea dobanzii cheie, la sondajul recent au aparut opinii care iau in calcul o taiere a ratei cu 25 de puncte de baza.

"Cu toate ca riscurile unei taieri de dobanda au crescut fata de ultima sedinta de politica monetarea, in principal datorita imbunatatirii continue a perspectivelor inflationiste pe termen scurt si cu toate ca perspectivele de crestere economica, credem ca reduceri ar fi mai probabile incepand cu trimestrul 1 din 2012", arata raportul ING.

La ultima sedinta de politica monetara, BNR preciza ca tendinta de dezinflatie s-a consolidat, dar in acelasi timp persista incertitudinile legate de mediul international, fluxurile de capital si preturile administrate si volatile.

In ceea ce priveste rezervele minime obligatorii, specialistii ING considera ca sunt sanse mici pentru o reducere, dar nu ar trebui totusi ignorate.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri