Liderii coalitiei se intalnesc in aceasta seara cu FMI pentru a definitiva bugetul

Liderii coalitiei se vor intalni in aceasta seara, la sediul Guvernului, cu oficialii Fondului Monetar International (FMI), pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor, au declarat surse oficiale.

La discutie va participa si premierul Emil Boc, noteaza Mediafax.

Saptamana trecuta, liderii coalitiei guvernamentale au discutat, tot la Palatul Victoria, si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, despre situatia economica.

In urma cu doua saptamani, surse din cadrul UDMR declarau ca parlamentarii Uniunii au mandatat conducerea formatiunii sa insiste in Guvern pentru solutii care sa permita anul viitor majorari salariale si cresterea pensiilor, teme care sa fie discutate si in urmatoarele intalniri cu oficialii Fondului Monetar International.

Ulterior insa, premierul Emil Boc a anuntat ca va propune Parlamentului o "versiune prudenta" a bugetului pentru 2012, iar ministrul Dezvoltarii,
Elena Udrea, a confirmat informatiile conform carora proiectul de buget nu va include majorari de pensii si salarii, eventuale cresteri urmand sa fie analizate in partea a doua a anului viitor.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discutie cu autoritatile romane vizand constructia bugetului pe anul viitor si reforma companiilor de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri