Catalin Teodorescu a demisionat din postul de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, decizie care marcheaza schimbarea a aproape intregii conduceri a institutiei in decurs de circa doua luni, dupa arestarea vicepresedintelui Remus Baciu pentru trafic de influenta, informeaza Mediafax.

Decizia de eliberare a lui Catalin Teodorescu din postul de vicepresedinte, ca urmare a demisiei depuse la cabinetului premierului, a fost semnata, joi seara, de premierul Emil Boc.

Teodorescu a fost numit la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in noiembrie 2009.

In urma cu o luna a demisionat si presedintele institutiei, Crinuta Nicoleta Dumitrean, postul acesteia fiind ocupat de catre Dorina Danielescu, fost procuror-sef DIICOT.

Dumitrean ocupa functia de presedinte al ANRP tot din octombrie 2009.

Demisiile au fost depuse dupa ce, la sfarsitul lunii august, Remus Virgil Baciu, vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat la ANRP, a fost arestat intr-un dosar de coruptie, schimbat atunci din functie prin decizie a premierului.

Remus Baciu a fost arestat pentru ca ar fi primit peste 400.000 de lei in schimbul urgentarii solutionarii anumitor dosare de despagubire a unor fosti proprietari de imobile nationalizate.

In motivarea deciziei de arestare a functionarului, Curtea de Apel Bucuresti noteaza ca acesta s-a folosit de institutiile statului in interese personal si ca gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese si din calitatea sa de subsecretar de stat in cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, institutie publica aflata in subordinea Guvernului.

La ANRP mai lucreaza ca vicepresedinte Cristian Sebastian Mihai, numit in functie in primavara acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Este oficial! Guvernul aprobă cel mai nou set de măsuri de relaxare
Setari Cookie-uri