Catalin Teodorescu a demisionat din postul de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, decizie care marcheaza schimbarea a aproape intregii conduceri a institutiei in decurs de circa doua luni, dupa arestarea vicepresedintelui Remus Baciu pentru trafic de influenta, informeaza Mediafax.
Decizia de eliberare a lui Catalin Teodorescu din postul de vicepresedinte, ca urmare a demisiei depuse la cabinetului premierului, a fost semnata, joi seara, de premierul Emil Boc.

Teodorescu a fost numit la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in noiembrie 2009.

In urma cu o luna a demisionat si presedintele institutiei, Crinuta Nicoleta Dumitrean, postul acesteia fiind ocupat de catre Dorina Danielescu, fost procuror-sef DIICOT.

Dumitrean ocupa functia de presedinte al ANRP tot din octombrie 2009.

Demisiile au fost depuse dupa ce, la sfarsitul lunii august, Remus Virgil Baciu, vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat la ANRP, a fost arestat intr-un dosar de coruptie, schimbat atunci din functie prin decizie a premierului.

Remus Baciu a fost arestat pentru ca ar fi primit peste 400.000 de lei in schimbul urgentarii solutionarii anumitor dosare de despagubire a unor fosti proprietari de imobile nationalizate.

In motivarea deciziei de arestare a functionarului, Curtea de Apel Bucuresti noteaza ca acesta s-a folosit de institutiile statului in interese personal si ca gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese si din calitatea sa de subsecretar de stat in cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, institutie publica aflata in subordinea Guvernului.

La ANRP mai lucreaza ca vicepresedinte Cristian Sebastian Mihai, numit in functie in primavara acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri