Premierul Emil Boc a declarat ca spera ca autoritatile din Grecia sa adopte decizii in sensul celor luate la ultima reuniune a liderilor UE, aratand ca politicienii sunt cei care au luat hotarari prin care au crescut deficitul si datoriile si tot ei trebuie sa isi asume raspunderea, transmite Mediafax.
Intr-un discurs sustinut, vineri, la summit-ul Initiativei Central-Europene (ICE), organizat la Belgrad, premierul Emil Boc a aratat ca, in pofida diversitatii sale, regiunea centrala si sud europeana a devenit tot mai dependenta fata de economia din zona euro, iar dezbaterile intense din interiorul Uniunii Europene si temerile exprimate fata de moneda euro au creat dificultati majore guvernelor din aceasta regiune.

El a aratat astfel ca recentele evolutii din zona euro au avut un impact vizibil asupra nivelului investitiilor straine si finantarii datoriilor externe pe termen scurt in unele din statele din regiune.

In acest context, Boc a aratat ca spera ca autoritatile din Grecia sa adopte decizii in sensul celor luate la ultima reuniune a Consiliului European si a apreciat ca politicienii trebuie sa isi asume responsabilitatile pentru tarile lor, deoarece prin deciziile lor s-au marit deficitele si datoriile, si tot politicienii sunt cei care trebuie sa gaseasca solutii pentru reducerea datoriilor.

El a aratat ca o preocupare imediata pentru Romania este expunerea la "pietele cu probleme" si a amintit ca, la sfarsitul lunii octombrie, la reuniunea liderilor UE, Romania a sustinut propunerea de a evita recapitalizarea bancilor europene prin reducerea expunerii bancilor in tarile non-euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri