Premierul Emil Boc a declarat ca Romania trebuie sa se transforme dintr-un importator de produse alimentare intr-un exportator si ca nu populismul si masurile electorale vor garanta viitorul acestei tari, ci crearea de noi locuri de munca.

"Investitiile reprezinta cel mai important si sanatos raspuns la criza. Acestea aduc bani in economie si mai multe locuri de munca. Cine investeste in criza este primul castigator dupa ce aceasta perioada va trece", a spus Boc.

Premierul a participat alaturi de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, primarul Brasovului, George Scripcaru, si mai multi oameni de afaceri greci si romani, la inaugurarea fabricii de lactate Olympus, din localitatea Halchiu, judetul Brasov, o investitie de 55 de milioane de euro.

Boc si-a scuzat tinuta mai putin oficiala, argumentand prin faptul ca inainte a participat la inaugurarea unei investitii de 30 de milioane de euro in Brasov, care reprezinta 24 km noi de partie.

"Investitia aceasta garanteaza mai multi turisti si poate atrage mai multi bani in Brasov. Pot sa afirma ca partia din Poiana Brasov poate fi comparata cu cele in Austria, in urma acestei investitii", a mai spus Boc.

Lactatele produse in fabrica de la Halchiu furnizeaza produse pentru pietele externe din Uniunea Europeana si Statele Unite, iaurturile fiind deja distribuite in lanturile de supermarketuri.

Fabrica din Brasov este construita pe o suprafata de 25.000 mp si are o capacitate de receptie a laptelui de pana la 40.000 litri/ora si trei linii de productie: iaurt, telemea si lapte.

In perioada 1999-2011, investitiile totale ale grupului Olympus au atins 70 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri