Vezi prognozele BNR pentru curs si crestere economica

Scenariul de baza in proiectia inflatiei pentru anul viitor ia in calcul o rata de crestere economica " in jur de 2 si ceva" la suta, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, fara sa ofere detalii.

In acelasi timp, BNR apreciaza ca rata de schimb se situeaza in prezent intr-o zona de echilibru, si urmareste ca masuri "nechibzuite" sa nu dauneze, fara a urmari un curs de echilibru, a mai spus Isarescu, citat de Mediafax.

"In ianuarie, situatia internationala., in maniera in care va evolua ea, situatia fluxurilor de capital va conta foarte mult (pentru decizia BNR de politica monetara). Spun situatia fluxurilor de capital si nu curs pentru ca nu vreau sa dau sentimentul ca tintim un anumit nivel de curs.Ne uitam la o zona de echilibru a cursului, care exista in acest moment, si nu vrem s-o stricam prin miscari nechibzuite", a spus guvernatorul.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, dupa o intalnire cu delegatia FMI, BM si CE, ca estimarea de crestere economica pentru anul viitor se plaseaza intre 1,7% si 2,7%.

Seful statului a mai spus ca este de parere ca in acest an cresterea economica va trece de 2%, ramanand insa de vazut datele care vor fi inregistrate in ultimul trimestru.

Proiectia Guvernului pentru acest an indica un avans al PIB de 1,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri