Discursul public trebuie sa se imbunateasca si sa apara mai des formule profesioniste in domeniul economic pentru ca mesajele sa treaca de "bariera hidoasa" a comunicarii publice, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

"Discursul public trebuie sa se imbunateasca, sa apara mai des formule profesioniste in domeniu, sa mai echilibram vocea uneori galagioasa, sa folosesc un cuvant deja aruncat pe piata de ceilalti vorbitori in numele opiniei publice romanesti. Am spus de multe ori ca, apropo de canalul de transmie al politicii monetare, intr-un fel functioneaza cu un public educat si altfel cu un public dezoerientat, confuz si gata sa pice in capcanele politicii monetare", a spus Isarescu.

El a aratat ca este rolul analistilor economici este de a face acest pas, de a explica lucruri complicate prin vorbe simple, fara a plictisi.

"E un challegence destul de greu, dar nu imposibil, iar mesajele trebuie sa treaca de bariera aceasta hidoasa a comunicarii publice", a mai afirmat seful bancii centrale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Isarescu: Bucuresti-Ilfov, un PIB/cap de locuitor similar Berlinului