Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat recent ca posibilitatea majorarii salariilor exista, in functie de situatia economica de anul viitor, iar Guvernul trebuie sa decida o eventuala crestere a salariilor si pensiilor in lunile aprilie sau mai, informeaza Mediafax.
"Bugetul se realizeaza pe legile in vigoare. Bugetul pe 2012 nu cuprinde majorarea salariilor si indexarea pensiilor. Noi le-am cuprins in buget la nivelul lui 2011. Noi avem, si in scrisoarea cu FMI, posibilitatea majorarii salariilor si indexarii pensiilor in functie de situatia care va fi in 2012. Constructia bugetara e fara aceasta crestere de cheltuieli. Daca situatia va fi buna si acest lucru il vom analiza in aprilie, atunci vom lua o decizie, dar pornim cu prudenta",a spus ministrul, intr-o conferinta de presa la Bistrita.

Potrivit sursei citate, in eventualitatea in care Guvernul decide majorarea salariilor, trebuie sa se pronunte in lunile aprilie-mai.

"Daca situatia e buna in aprilie si decidem ca putem sa o facem (majorarea - n.r.), atunci trebuie modificata legislatia. Daca Guvernul decide majorarea salariilor, atunci trebuie ca decizia sa fie luata in aprilie - mai pentru ca, in ultimele sase luni, pe legea responsabilitatii fiscale nu poti sa dai o lege privind majorarea salariilor", a conchis ministrul.

Proiectul de buget pregatit de Guvern prevede inghetarea pensiilor pe intreaga perioada a anului viitor, fara indicii de majorare a acestora si a salariilor in al doilea semestru, pentru sustinerea platii pensiilor fiind din nou transferate de la bugetul de stat 13,8 miliarde lei.

1. Credeti ca salariile vor fi majorate in 2012?




Documentul prevede ca, in anul 2012, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei, nivelul la care a fost inghetat inca din 2009, fara referiri la o eventuala majorare a acestuia in partea a doua a anului viitor.

De asemenea, in proiectul bugetului de stat nu se face vreo referire la majorarea salariilor anul viitor.

Pentru castigul salarial mediu brut este indicata o usoara crestere la 2.117 lei, fata de 2.026 lei estimat pentru acest an si 1.902 lei inregistrat anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri