Investitiile straine directe au totalizat in primele noua luni 1,175 miliarde de euro, in scadere cu 54,1% fata de aceeasi perioada din 2010, desi in luna septembrie Romania a atras investitii de 49 milioane de euro, dublul nivelului din august, potrivit datelor BNR.

Creditele intra-grup au insumat 232 milioane euro, iar participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au totalizat 943 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al BNR, citat de Mediafax.

Investitiile din primele noua luni au acoperit in proportie de 31% deficitul de cont curent, care s-a plasat la 3,79 miliarde de euro.

In luna septembrie investitiile straine au insumat 49 de milioane de euro, avand in vedere ca in primele opt luni fluxul de capital strain atras de Romania a totalizat 1,126 miliarde de euro.

Desi s-a inregistrat o crestere fata de august, luna septembrie este una dintre cele mai slabe din acest an din punct de vedere al investitiilor straine atrase, dupa ce in februarie investitiile au fost de 54 milioane de euro, in aprilie de 65 milioane de euro si in martie de 85 milioane de euro.

Cele mai mari investitii din acest an au fost raportate in luna mai - 355 milioane de euro, ianuarie - 209 milioane de euro si iunie - 216 milioane de euro.

Investitiile straine directe nete au fost anul trecut de 2,22 miliarde de euro, in scadere cu 36,6% fata de 2009, companiile fiind nevoite sa aduca aport la capital de 2,24 miliarde euro pentru acoperirea pierderilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Modificarile BNR au injumatatit clientii IFN-urilor