"Daca la anul lucrurile nu se vor inrautati in Europa si in lume, pentru ca depindem de ceea ce se intampla in jurul nostru, exista o perspectiva, in a doua jumatate a anului viitor pentru o usoara indexare a salariilor si a pensiilor, dar acest lucru il vom putea confirma sau infirma abia in luna mai 2012", a spus premierul.

Potrivit lui Emil Boc, Guvernul "porneste prudent" cu bugetul pe anul viitor, pentru ca nu vrea sa compromita stabilitatea macroeconomica a Romaniei si nu vrea sa se intample ceea ce se intampla in Grecia si in Italia.

"Daca exista resurse financiare se realizeaza indexarile, daca nu, nu. Am patit-o in 2008, cand politicieni iresponsabili au marit peste noapte salariile si pensiile fara sa aiba acoperire in economie si am suferit doi ani consecinte. Actualul guvern nu va cadea in nicio patima de acest fel si nu va compromite stabilitatea Romaniei", a declarat premierul.

Citeste si:

Premierul Emil Boc participa, alaturi de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, la deschiderea lucrarilor la santierul autostrazii Orastie - Sibiu.

Bugetul pe 2012 nu include majorari de salarii si pensii deoarece Guvernul nu s-a "repezit" pe un scenariu optimist, iar daca datele economice care vor fi analizate in aprilie-mai sunt pozitive va fi decisa indexarea acestora "cu un anumit procent" prin ordonanta de urgenta, afirma, vineri seara, premierul Emil Boc.

Proiectul de buget pregatit de Guvern prevede inghetarea pensiilor pe intreaga perioada a anului viitor, fara indicii de majorare a acestora si a salariilor in al doilea semestru.