Emil Boc a afirmat ca datele de pe cel de-al treilea trimestru al acestui an care vor fi prezentate de Statistica arata cea mai mare crestere din ultimii doi ani si demonstreaza ca politica Guvernului, de investitii si creare a locurilor de munca, a fost corecta.

Premierul a declarat ca faptul ca in acest an Romania a avut mai multi bani pentru infrastructura si ca anul viitor va avea mai multi bani decat a avut in 2011 demonstreaza ca Guvernul a stiut sa ia decizii in interesul tarii.

"Fara sprijinul si suportul romanilor, Romania nu ar fi reusit in acesti doi ani sa isi consolideze stabilitatea macroeconomica si sa plece pe o crestere economic. (...) Putem concluziona ca Romania a avut patru trimestre consecutive de crestere economica, respectiv ultimul trimestru din 2010 si primele trei din acest an, ceea ce demonstreaza ca tara se afla in graficul unei cresteri economice pentru acest an intre 1,5 si 2 la suta", a conchis premierul.

Citeste si:

Premierul Emil Boc participa, alaturi de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, la deschiderea lucrarilor la santierul autostrazii Orastie - Sibiu.

Presedintele Traian Basescu a vorbit la TVR, despre situatia economica. "Stiti cand va incepe Romania sa plateasca inapoi din datorii? In primul an in care avem excedent la buget. In 2014, din crestere economica. Ca sa nu dramatizam (...) Trimestrul III – cresterea va fi de peste 4% din PIB, din cresteri in constructii (...)

Pentru anul acesta cresterea prognozata pentru Romania este 1,1% pe tot anul. Am avut 1,7 in primul trimestru, am avut 1,4 in al doilea, avem 4,4 in al treilea si sa speram ca vom avea 2,5 in al patrulea. Asta ne-ar permite sa inchidem anul cu o crestere economica de peste 2%. In practica, pentru ca cifra asta si cele din trimestrul I si II nu sunt in teorie, sunt practice, in conditiile in care am avut un consum scazut. Avem cresterile asa: constructiile 7,2%, agricultura, crestere medie 25%, industria 5,5%, turismul, crestere 17%", a spus Basescu.