Din costul total proiectului, contributia din fonduri europene este de 177,4 milioane euro, diferenta de 79,2 milioane euro fiind achitata de la bugetul de stat, scrie Mediafax.

Consortiul a finalizat proiectarea proiectelor urmand sa lanseze lucrarile de constructie pana la finele lunii.

"Aceasta autostrada va fi parte a autostrazii care va lega orasele Lugoj si Deva. Proiectul prevede constructia a 11,43 km drum de legatura, cinci poduri, a unui viaduct, 17 pasaje, patru noduri rutiere, a unui centru de intretinere si a unei zone de parcare si servicii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Potrivit institutiei, prin constructia autostrazii Lugoj-Dumbrava timpul mediu de calatorie va fi redus la 20 de minute, iar rata accidentelor cu 62,3%.

Citeste si:

Finantarea pentru tronsonul Lugoj-Dumbrava este cea de-a treia aprobata de Comisia Europeana in acest an, dupa cele din septembrie pentru constructia autostrazilor Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu (724 milioane euro).

Autostrada Lugoj-Deva face parte din Coridorul IV care incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.