Politistii de investigare a fraudelor au depistat, in ultima saptamana, 108 infractiuni de natura economica, jumatate fiind fapte de evaziune fiscala, de comiterea carora sunt suspectate 95 de persoane, informeaza Mediafax.
Actiunea pentru protejarea mediului de afaceri impotriva actelor ilegale care afecteaza relatiile concurentiale si mecanismele economiei de piata s-a derulat in perioada 5 - 11 noiembrie, informeaza Politia Romana.

Politistii au depistat 50 de infractiuni de evaziune fiscala, 12 de inselaciuni in relatiile comerciale, 15 falsuri in inscrisuri, 9 infractiuni de delapidare, 7 infractiuni la Legea nr.84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, 8 infractiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal si 3 infractiuni la Legea 571/2003 privind codul fiscal.

Pentru savarsirea acestor fapte sunt suspectate 95 de persoane, 9 dintre acestea fiind cercetate in stare de retinere sau arest preventiv.

De asemenea, in 12 dosare complexe se fac cercetari fata de 15 persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate, potrivit sursei citate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri