Romania si Israel vor infiinta o fundatie in domeniul cercetarii-dezvoltarii, prin intermediul careia sa fie atrase fonduri private din cele doua tari pentru dezvoltarea acestui sector, si vor organiza un centru specializat in modernizarea infrastructurii de comunicatii, a anuntat premierul Emil Boc.

Proiectele au fost convenite in urma intrevederii private avute, joi, de seful Executivului roman cu omologul sau israelian, Benjamin Netanyahu, si incluse intr-o Declaratie Comuna a celor doua Guverne, noteaza Mediafax.

Boc a aratat ca autoritatile de la Bucuresti doresc sa-i convinga pe oamenii de afaceri israelieni sa investeasca in mai multe domenii, precum infrastructura, agricultura si sectorul petrolier.

Seful Guvernului se afla la Ierusalim, pentru sedinta interguvernamentala romano-israeliana.

Cu aceasta ocazie, membrii celor doua guverne au semnat acorduri privind accelerarea negocierilor pentru a facilita recrutarea si angajarea temporara in

Israel a lucratorilor romani in sectorul constructiilor si dezvoltarea unui cadru juridic mai larg in domeniul ocuparii fortei de munca, precum si de colaborare intre ministerele Sanatatii si Mediului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Emil Boc, la iesirea de la vot, despre candidatul cu care a votat