Presedintele Traian Basescu a declarat la B1TV, ca a solicitat sprijin de la DG Competition in legatura cu contractele "cu baietii destepti", el mentionand ca a cerut explicatii despre aceste contracte de la mai multi ministri, inclusiv de la Adriean Videanu, dar raspunsurile nu l-au multumit, informeaza Mediafax.
"Am cerut sprijinul, sa le deslusim, sa intre DG Competition sa vedem daca e posibil sa avem aceste contracte, daca cinvea trebuie sa plateasca, ca stiti ca beneficiarii sunt amendati de catre CE cand se constata ca au beneficiat de un sprijin nejustificat", a spus Basescu, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune.

El a mentionat ca s-a discutat de cateva ori in CSAT despre contractele cu baietii destepti. Intrebat care sunt rezultatele acestor discutii, Basescu a raspuns: "Pai le puteti vedea".

Presedintele a mentionat, raspunzand unei intrebari, ca a cerut informatii si explicatii mai multor ministri, printre care si Adriean Videanu, insa raspunsurile primite nu l-au satisfacut.

Presedintele a declarat la Economist Conferences Bucharest Summit, ca, in calitate de sef de stat, nu a reusit sa puna capat "povestii celebrilor baieti destepti" din energie, el apreciind ca Romania va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.

"Dar problemele pe care le avem sunt in alta zona, si anume in zona pietelor functionale de energie si aici trebuie sa dam atentie deosebita liberalizarii acestor piete. Iar povestea celebrilor baieti destepti este una careia ca sef de stat nu am reusit sa-i pun capat, daramite cei care erau la niveluri mai jos", a spus seful statului.

"Probabil ca, odata intrata in zona de analiza a DG Competition de la Bruxelles, vom primi un sprijin consistent in rezolvarea acestui tip de probleme", a continuat Traian Basescu.

Foto: presidency.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri