Guvernul ia din banii Presedintiei si pune mai mult la bugetul SRI

Bugetul pentru anul viitor al Administratiei Prezidentiale a fost modificat de Guvern in scadere la 27,2 milioane lei, cu 1,6 milioane lei mai putin comparativ cu alocarile din acest an si cu 2,3 milioane lei sub nivelul fondurilor prevazute in proiectul initial de buget pentru 2012, informeaza Mediafax.

In acest an, Presedintia a avut un buget de 28,8 milioane lei.

La momentul prezentarii proiectului de buget pentru anul viitor, alocarile rezervate Presedintiei se ridicau la 29,6 milioane lei, majorare explicata de catre reprezentantii Guvernului prin faptul ca ar fi necesare fonduri pentru renovarea Muzeului Cotroceni.

Pentru Serviciul Roman de Informatii au fost alocate fonduri chiar mai mari decat in proiectul initial de buget, in crestere de la 971,4 milioane lei in acest an la 989,3 milioane lei.

Initial, SRI urma sa beneficieze pentru anul viitor de 986,9 milioane lei.

Pentru Serviciul de Informatii Externe si Serviciul de Protectie si Paza a fost mentinuta decizia de crestere a bugetelor din proiectul initial, de la 187,5 milioane lei la 193,9 milioane lei in cazul SIE si de la 129 milioane lei la 132,3 milioane lei in cazul SPP.

In schimb, bugetul Senatului a fost mentinut in scadere de la 90,7 milioane lei la 85,3 milioane lei, ca si cel al Camerei Deputatilor, de la 210 milioane lei la 209,7 milioane lei.

Proiectul de buget pentru anul viitor a fost aprobat, vineri, de Guvern si transmis Parlamentului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri